Kenniscentrum Waterrecreatie


Een nieuwe website en een nieuw logo. Maar er zit meer achter deze transformatie. De ambities van Waterrecreatie Advies. 

Ambitie
Volgens insiders waren wij al ‘het kenniscentrum’ als het over watersport en waterrecreatie in Nederland ging, maar zelf waren wij niet tevreden. Na bijna 25 jaar onderzoek in de watersport en meer dan 250 opdrachten voor overheden, watersportbedrijven, jachthavens, belangenorganisaties en ontwikkelaars in binnen- en buitenland wilden wij onze kennis beter toegankelijk maken. Wij publiceerden al veel, maar het zoeken ging veel te moeilijk, laat staan verbanden leggen. Dat kan met de huidige techniek een stuk beter. De ambitie was een soort Wikipedia, zo klantvriendelijk, dat ook Google er helemaal blij van wordt. In ruil willen wij graag een eerlijke bronvermelding. Het verdienmodel?  De opdrachtgever die begrijpt wie wij zijn en wat wij doen.

Zoeken op deze site
De projecten hebben ‘tags’ waarmee u op soort, type opdracht en/of opdrachtgever kunt zoeken. Bij veel projecten staan downloads, een PDF van het rapport of onderzoek, maar ook openbare rapporten van anderen als die relevant zijn of informatie toevoegen. U kunt bovenaan de pagina ook een zoekwoord invullen, bijvoorbeeld een plaats, gemeente, een watersportregio of opdrachtgever, of een term als bestedingen of werkgelegenheid.

Update
Waterrecreatie Advies is vaak in een vroege fase bij een project betrokken. Wij bedenken concepten, adviseren over mogelijkheden, kansen en haalbaarheid van projecten, werken samen met ingenieursbureaus, maar in de realisatiefase zijn wij meestal al weer weg. Vandaar dat we een kopje ‘Update’ hebben bedacht. Daar kunt u lezen hoe het ermee staat of wat er met onze adviezen is gedaan. Aanvullende informatie is welkom!           

Buitenland
In het buitenland werken wij onder de naam WA Yachting Consultants. De Engelstalige versie van deze site (zie vlaggetje boven) is geen vertaling van de Nederlandse site, maar geeft informatie over onze projecten in het buitenland en voor buitenlanders bijzondere projecten in Nederland. U kunt ook naar de site van Waterfronts NL. Die site hebben wij in 2011 ontwikkeld en trok in 3 jaar bezoekers uit 180 landen (en nieuwe opdrachten). 

Toekomst
Wij hebben ons kunnen ontwikkelen tot kenniscentrum als het over watersport of waterrecreatie gaat. Die kennis is nu deels ontsloten en gratis toegankelijk voor iedereen. De website wordt nog verder gevuld. Het wordt een digitaal boek, waar u naar wij hopen met plezier in kunt lezen en van kunt leren. Intussen blijven wij gewoon ons werk doen, al dan niet samen met anderen.    

Reacties op de website

  • Jullie website zal als ‘kenniscentrum waterrecreatie’ in Rabo Cijfers & Trends worden vermeld. (Martijn Rol, Rabobank)
  • Website ziet er strak en smaakvol uit. Open source aanpak is mooi. (Michiel de Jong, Royal HaskoningDHV)
  • De website ziet er mooi uit! Geeft een goed beeld van hetgeen waarmee jullie de voorbije jaren aan de slag zijn (geweest)! (Inge Monteyne, provincie Zeeland)
  • Reinier! Leuk, gaat alleen maar in je voordeel uitpakken! (Lourens Touwen, Recreatieschap De Marrekrite)
  • Een top initiatief! (Nanke Den Daas, Den Daas Recreatie)
  • Mooie site en mooie stap: dare to share! (Hanneke Schmeink, Hanneke Schmeink Recreatie)
  • Ik ontvang onderstaande mail van een collega bij de ANWB. Interessante site, graag blijf ik op de hoogte van jullie activiteiten (Arno Beuken, ANWB Media - Vrije Tijd)
  • Een prachtige en overzichtelijke site, Reinier. Zo maak je goed zichtbaar welke expertise Waterrecreatie Advies heeft in onze bijzondere sector (Geert Dijks, HISWA Vereniging)
  • Bijgesloten het artikeltje voor de internationale Nieuwsbrief dutchyachtbuilding.com.  We hebben het ook geplaatst op Jachtbouw Actueel.  (Thila Mos, bladmanager Jachtbouw Nederland)

  • Ruim een maand na het online gaan is het aantal bezoekers (en de verblijftijd) aan onze Nederlandse en Engelse site ruim verdubbeld. Veel Nederlanders volgens Google en bezoekers uit  51 landen. Een mooi begin, dank allemaal! (Reinier Steensma, Waterrecreatie Advies)

 Bezoekers website

 


DEEL DEZE PAGINA


Facebook Twitter Google+ Linkedin29-03-2018

Waterrecreatie Advies 1998 - 2018Enkele hoogtepunten uit de afgelopen 20 jaar en onze blik op de toekomst.03-01-2018

Kansen waterfronten gemeente ZederikWaterrecreatie Advies kreeg opdracht de kansen voor de waterfronten van Meerkerk, Ameide en Lexmond in kaart te brengen.02-11-2017

Crisis in de watersport?Makkelijk is het niet, maar er zijn kansen genoeg!09-08-2017

Onderzoek (te verwachten) overlast waterplanten IJsselmeergebiedOnderzoek waterplanten gereed, lees het rapport.19-04-2017

CrowdfundingKansen benutten door samen te werken via innovatieve PPS-constructies. Eerste project, Benchmark Randmeren afgerond, tweede project, Onderzoek overlast waterplanten gestart!02-11-2016

Verhuizing naar Flevo MarinaNa ruim 5 jaar Bataviahaven is Waterrecreatie Advies eind 2016 verhuisd naar het Flevo Marina Trade Center in Lelystad.29-08-2016

Watersport in 2030, 2040 en 2050Waterrecreatie Advies heeft in opdracht van Rijkswaterstaat een prognose opgesteld voor de recreatievaart in 2030, 2040 en 2050.26-05-2016

Havenvisie EnkhuizenDe Havenvisie voor Enkhuizen is klaar. De WAPP-lijst zal als Actieprogramma met betrokkenen worden omgezet in een Uitvoeringsdocument.06-04-2016

Naardertrekvaart en MuidertrekvaartDoor Naarden, Muiden, Loosdrecht, Amsterdam en Almere aan elkaar te knopen, ontstaat een imposant routenetwerk.06-04-2016

Windmolenpark AfsluitdijkOffshore, nearshore of 6,5 km voor de kust van Makkum? De gevolgen voor de sector en het landschap.06-04-2016

SWOT & WAPPDe pragmatische aanpak van Waterrecreatie Advies in lastige tijden met beperkte budgetten.06-04-2016

Kansen waterrecreatie in AlmereAlmere biedt meer dan Shenzen, een andere opdrachtgever die in 40 jaar van een vissersdorp naar 10 miljoen inwoners groeide.